fredag 27 maj 2011

Dagens uppdrag avklarat!


En hel del fick vi gjort idag innan regnet kom. Vi började gräva land till pumpor och meloner och ett land till zucchinin och auberginen. Ev sätter vi broccolin där också iom att den ska vara täckt av fiberduk och vi vill inte ha broccolin uppäten i år igen :(

Sen gjorde vi en till bädd till tre kronärtskocksplantor som jag köpte idag efter jobbet! Varje planta ger typ tio skockor så det blir mycket sånt i sommar... Emellan dem satte vi Pak Choy kålen iom att det var så mycket plats. Kronorna behöver ca en kvadratmeter styck sade de på plantskolan, så vi testar att samplantera dem lite...




Sen grävde vi ur mitten på cirkeln och satte ner bönspaljen som vi köpt för dyra pengar men som verkligen kommer bli kronan på verket när bönorna börjar klättra i pyramidformaiton. Under den testar vi med lite herbs. Salvia och ekologisk slätbladig persilja so far, två tårtbitar e kvar och vi vet inte riktigt vad vi ska sätta. Det måste va nåt som gillar skugga! Tips??? Tagetes kanske?








Här ser man hela härligheten med konärt, och de två nya landen bakom staketet. Inget är ju satt där men det blir nog bra med de utrymmeskrävande plantorna där. I bakrgrunden till höger ser man sparris och vitlökslandet som man ser bättre på bilden överst.







Potatisen börjar komma riktigt fint också, vilket är ett under med tanke på att vi inte bättrat jorden utan bara vänt den med ogräs och allt.

Nu nattdags och i morgon ett kort pass med utplantering av sparris och kapkrusbär (physalis alltså) på baksidan. Sen ska vi börja bygga växthus av dessa glasblock jag hookade idag!

Peace och godnatt!