söndag 22 maj 2011

Små små steg...

Ja, framåt går det i alla fall! Nu har vi gjort klart rödbetslandet och ett sparris/vitlöksland. Vi har satt fänkål och brockoli plantor också i rödbetslandet och tanken är att fänkålen så småningom ska få ta över av sig själv. De verkar ju vilja sprida sig rätt vilt. Men 5 små plantor räcker inte långt, dessutom tar de 2 år att bli klara så de behövde lite sällskap tills vidare. Samma sak är tänkt med sparrisen, i takt med att den sprider sig så får den ta över den lilla plätten. Ingen har dykt upp med sparrisplantor än, så vi får väl flytta de vi har i trädgården (typ 5 stycken) och köpa några till på plantskolan.

Vi fick in lite pengar på loppis igår iaf. Dels sålde vi ett överskott av tomater och physalis, sen hade jag ett stor fat med eftersläntrare till chilisar som har dykt upp lite här och var. Nu hade de blivit rätt stora så jag planterade om de och sålde för 15-20 kronor. Allt som allt fick vi nog in en 150 spänn iaf, så det borde ju räcka till lite jord och sparrisplantor! Tack Billy för hjälpen med omplantering och lån av bord!

Vi hade turen att få en björnbärsbuske av Cissi och Anders också! En rätt stor och taggfri med mycket rötter. Hoppas den tar sig och att vi kan skörda både hallon och björnbär i sommar. Krusbären ska nog få sällskap av ett skott från busken utanför porten, så snart har vi en hel liten samling. De röda hallonen vi fick av kolonigrannen har inte tagit sig alls i krukorna, däremot är den vi jordslog jättefin. Tvärt emot råden vi fick alltså ;) Förhoppningsvis kan vi hämta lite jord från samma kompisar, de ska bygga ett trädäck och ska fylla i med grus och grejer. De bor ett stenkast från kolonin så det är bara några vändor med skottkärran!

Vi skulle gått på en plantloppis i Genarp också, men iom att vi sålde rätt bra på loppisen i Jakriborg så skippade vi det och drog till kolonin med Ella. Linda och Alvin
stod kvar och sålde, jag och FJ drog och hämtade björbären. Ella trivdes bra hela tiden, utom första tio minuterna eftersom hon lyckats somna i bilen...

Nu till en dag på Tosselilla och en sväng till Lotta för att se om hon har nån täckduk kvar!

Kvar att göra i nuläget: Zucchiniland, bönland, lite fler potatisar och majs ska ner, 3 pallkrageväxthus, sätta röda hallonbuskar. Sen får det nog ta sig bäst det vill med lite vatten och tillsyn. Två grönsaksbäddar ska grävas och staket ska vi bygga runtom vissa land också! Det finns en gräns för hur länge blodmjöl kan hålla de små odjuren stången!

Vi hörs!
A

PS. Bilder på de nya kreationerna kommer när Chili har återvänt från Götet...